Ouderdomspensioen

Mensen weten vaak wel dat zij via de werkgever een pensioenregeling hebben, maar hebben geen idee welk bedrag zij aan pensioen kunnen verwachten.

De overheid spreekt al van een pensioentekort, als u minder dan 70% van uw laatst verdiende inkomen aan pensioen zult ontvangen. Helaas houden zij bij deze uitspraak geen rekening met uw persoonlijke situatie. Zo kunt u ondanks een lager pensioen, toch meer te besteden hebben dan voorheen. Dit kan komen door kostenverlagingen zoals bijvoorbeeld wanneer u uw hypotheek heeft afgelost, of nadat de kinderen uit huis zijn gegaan. Deze kostenverlagingen spelen een grote rol. Het is daarom heel belangrijk dat u inzicht krijgt in uw situatie, zodat u zelf uw pensioensituatie kunt beoordelen.

Onze pensioenadviseurs geven u niet alleen inzicht in uw pensioensituatie, maar laten u ook zien wat voor invloed dit heeft op uw overige financiƫn, voor nu en in de toekomst.

Financial Times Financieel Advies adviseert zowel mensen in loondienst, als zelfstandig ondernemers.

Het verleden was ooit de toekomst...

Een pensioen opbouwen zodat u altijd verzekerd bent van inkomen. Lijfrente en waardeoverdracht kunnen van invloed zijn op uw pensioen. Ook zijn er pensioenen voor de minder leuke momenten zoals in het geval van arbeidsongeschiktheid of overlijden. Financial Times Financieel Advies helpt u met het inzichtelijk maken van uw pensioensituatie.

Pensioenen - Financial Times Financieël Advies Picture frame Pensioenen