Standpunt hypotheekrente bepaald partij keuze

Het standpunt van partijen met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek is voor veel huiseigenaren een belangrijke factor bij hun keuze voor een bepaalde partij in de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. De discussie is aangezwengeld. Handhaving, beperking of afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. Op dit gevoelige punt zullen partijen kleur moeten bekennen en hopen dat zij hier de stem van de huizenbezitter niet zullen kwijtraken. 

Uit een recent uitgevoerde enquête door De Hypotheker onder 12.000 klanten, blijkt dat 49% voor handhaving van de hypotheekrenteaftrek is. 38% van de ondervraagden kan zich vinden in een beperkende maatregel en 8% is voor volledige afschaffing. 

Huiseigenaren vrezen dat de huizenprijzen zullen dalen wanneer er aan de hypotheekrenteaftrek wordt gesleuteld. De helft van de ondervraagden vreest voor een sterke daling en 38% verwacht een lichte daling.

Door de huidige discussie stellen veel aspirant-kopers de uiteindelijke keuze tot het kopen van een woning uit totdat er meer duidelijkheid is over dit onderwerp. 

Voor 64% van de ondervraagden is de hypotheekrenteaftrek een belangrijke factor bij de keuze voor een bepaalde partij. Tweederde van deze groep is voorstander voor behoud van de hypotheekrenteaftrek.

« Terug naar overzicht

Uw financiële situatie inzichtelijk..

Wij helpen u bij het in kaart brengen van uw huidige situatie.
Zo kunt u in één oogopslag zien waar u staat en welke stappen u nog moet
nemen om uw uiteindelijke doel te bereiken.

Bekijk hier de financiële voorbeeldrapportage.

Financial Times Picture frame