Financial Times Actueel

Inkomen 2024: inkomstenbelasting, kortingen en toeslagen

20 december 2023

Heb jij al scherp in beeld hoe hoog jouw netto inkomen in 2024 is? We zetten in dit artikel de belangrijkste punten op een rij. Allereerst de inkomstenbelasting: die gaat voor de meeste mensen een fractie omhoog.
Lees verder »

Hypotheek 2024: wat verandert er?

13 november 2023

De spelregels voor hypotheken veranderen in 2024 behoorlijk. Dat kan relevant zijn als je een huis wilt kopen of al een hypotheek hebt. De belangrijkste wijzigingen hebben we voor je op een rij gezet.
Lees verder »

Vakantiegeld 2022: sparen, lasten verlichten of lekker genieten?

30 mei 2022

Wat doe jij dit jaar met je vakantiegeld? De kans is groot dat je het opzij zet als appeltje voor de dorst. In korte tijd is het leven immers veel duurder geworden, waardoor we gemiddeld veel minder kunnen sparen.
Lees verder »

Rookmelders redden levens én zijn verplicht vanaf 1 juli

25 april 2022

In elk Nederlands huis moet vanaf 1 juli 2022 op elke verdieping ten minste één goed functionerende rookmelder hangen. Die regel geldt al langer voor nieuwbouwwoningen en wordt nu uitgebreid.
Lees verder »

In vier stappen naar een nul-op-de-meterwoning

24 maart 2022

Sinds 1 januari 2020 moeten alle nieuwe huizen in Nederland energieneutraal zijn. In de praktijk betekent dit dat ze net zoveel energie opleveren als ze verbruiken. Maar hoe zit dat met jouw bestaande huis? Hoe maak je daar een nul-op-de-meterwoning (NOM-woning) van?
Lees verder »

Energiezuinig huis: check deze subsidies

10 februari 2022

Door de hoge energieprijzen hebben steeds meer huiseigenaren concrete plannen om hun huis duurzamer te maken. Geldt dat ook voor jou? Maak dan gebruik van de subsidies die er zijn. Dat scheelt al snel duizenden euro’s!
Lees verder »

Hoge huur: is kopen een optie?

10 januari 2022

Heb jij te weinig inkomen voor een hypotheek maar verdien je te veel voor een sociale huurwoning? Dan ben je een zogenoemde ‘duurhuurder’. Zou je toch graag een huis willen kopen? Dan kun je misschien meedoen aan een proefproject.
Lees verder »

Eindejaarstips: wat kun je in 2021 nog doen om in 2022 te besparen?

17 november 2021

Zoals je van ons gewend bent, hebben we weer enkele financiële eindejaarstips voor je verzameld. Door bepaalde uitgaven nog in 2021 te doen, kun je misschien wel besparen in 2022. En door optimaal gebruik te maken van regelingen zoals jaarruimte, schenkingsvrijstellingen en groene beleggingen kun je meer uit je geld halen.
Lees verder »

Jij bent toch geen financiële struisvogel?

9 september 2021

Volgens recent onderzoek is meer dan de helft van alle Nederlanders regelmatig bezig met zijn of haar financiële toekomst. Goed nieuws dus! Of toch niet?
Lees verder »

Uit elkaar gaan is duurder dan je denkt

6 september 2021

Jij en je partner gaan nooit uit elkaar, toch? Helaas gaat dat lang niet altijd op: bijna vier van de tien relaties gaan ook weer ‘uit’. Met alle gevolgen van dien, zoals bijvoorbeeld de vraag wie er in het huis blijft wonen. En of daar wel genoeg geld voor is.
Lees verder »

De financiële wereld is constant in beweging

De financiële wereld is onderhevig aan veel veranderingen. Denk daarbij aan wettelijke kaders, nieuwe hypotheeknormen, fiscale wijzigingen etc. Op deze pagina kun je de laatste wijzigingen lezen en zo houden wij je graag op de hoogte. Staat jouw vraag of onderwerp er niet tussen, bel of mail gerust met ons!

Financial Times Picture frame