Financial Times Actueel

Hypotheekrenteaftrek, wat kunnen we verwachten?

9 april 2021

Wat gebeurt er met de hypotheekrenteaftrek? Deze vraag blijft met hardnekkige regelmaat terugkeren. Geen wonder, het levert een starter die nu een gemiddeld huis koopt al snel zo’n € 1.500 per jaar op. Ouderen met een hoge aflossingsvrije hypotheek hebben vaak een nog veel groter belastingvoordeel.
Lees verder »

Besparen op inkomstenbelasting? Dit mag je aftrekken!

1 maart 2021

Sommige uitgaven die je doet, mag je aftrekken bij je aangifte Inkomstenbelasting (IB). Denk bijvoorbeeld aan bepaalde kosten die je maakt voor je huis. Maar ook alimentatie en zorgkosten zijn soms aftrekbaar.
Lees verder »

Geen hypotheekrenteaftrek meer. Wat kost je dat?

15 februari 2021

De hypotheekrente die je betaalt, mag je sinds 2001 nog maar 30 jaar aftrekken. Dit betekent dat deze aftrekpost over 10 jaar verdwijnt voor een grote groep huiseigenaren. En als De Nederlandsche Bank haar zin krijgt, kan het zomaar gebeuren dat de hypotheekrenteaftrek nog eerder wordt afgeschaft. Voor iedereen!
Lees verder »

Geld verdienen door te besparen op je verzekeringen

10 februari 2021

Verzekeringen zijn supersaai. Althans, dat vinden veel Nederlanders. Maar als ik je nou vertel dat je binnen een uurtje misschien wel honderden euro’s kunt besparen?
Lees verder »

Financiële zaken? Niet vooruitschuiven, maar aanpakken!

3 februari 2021

Financiële zaken zijn ingewikkeld, niet leuk, kosten tijd en veroorzaken stress. Herken jij je in deze uitspraken? Dan moet je dit artikel echt even lezen. Want als je je kop in het zand steekt, krijg je daar later misschien spijt van.
Lees verder »

Huis meer waard? Hypotheekrente omlaag!

22 januari 2021

De huizenprijzen zijn in de afgelopen jaren flink gestegen. Betaalde je vijf jaar geleden gemiddeld zo’n € 250.000 voor een huis, inmiddels is dat een ton meer! Daardoor bestaat de kans dat je minder hypotheekrente hoeft te betalen.
Lees verder »

Zzp’er, dit verandert er voor jou in 2021

11 januari 2021

Voor zzp’ers verandert er volgend jaar het nodige op financieel gebied. Dat heeft vooral te maken met belastingwijzigingen. In dit artikel besteden we aandacht aan de belangrijkste zaken waar je in 2021 rekening mee moet houden.
Lees verder »

Hypotheek voor starters in 2021: dit moet je weten

28 december 2020

Als starter is het niet eenvoudig om een huis te kopen. Het aanbod is beperkt, de prijzen zijn hoog. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Zeker nu er vanaf 2021 enkele belangrijke veranderingen zijn. Wij zetten het voor je op een rij.
Lees verder »

Wat levert 2021 jou op (en wat gaat het je kosten)?

6 december 2020

Het kabinet heeft op Prinsjesdag een lastenverlaging aangekondigd voor het nieuwe jaar. Ondanks de coronacrisis zouden we er dus op vooruit moeten gaan. Maar klopt dat wel? In dit artikel bespreken we vijf zaken die in 2021 invloed hebben op jouw portemonnee.
Lees verder »

Hypotheek 2021: de belangrijkste veranderingen op een rij

13 november 2020

Zoals elk jaar verandert er ook in 2021 weer het nodige aan de hypotheekregels. De belangrijkste hebben we in dit artikel voor je verzameld.
Lees verder »

De financiële wereld is constant in beweging

De financiële wereld is onderhevig aan veel veranderingen. Denk daarbij aan wettelijke kaders, nieuwe hypotheeknormen, fiscale wijzigingen etc. Op deze pagina kun je de laatste wijzigingen lezen en zo houden wij je graag op de hoogte. Staat jouw vraag of onderwerp er niet tussen, bel of mail gerust met ons!

Financial Times Picture frame