Financial Times Picture frame

Arbeidsongeschiktheidspensioen

Het risico bestaat dat je ziek wordt en/of arbeidsongeschikt raakt. Veel mensen zijn geneigd te denken dat dit hen niet zal overkomen. Arbeidsongeschiktheid kan echter iedereen overkomen. Denk hierbij niet alleen aan lichamelijke beperkingen, maar ook aan geestelijke aandoeningen zoals een burn-out of overspannen raken. Arbeidsongeschiktheid kan bovendien meer oorzaken hebben dan alleen jouw dagelijkse werkzaamheden, ook het beoefenen van een sport of hobby kan een oorzaak zijn.

Een arbeidsongeschiktheidspensioen vult het inkomen bij arbeidsongeschiktheid aan, tot een vooraf bepaald niveau. De hoogte van de uitkering is gekoppeld aan de mate van de arbeidsongeschiktheid en je inkomen ten tijde van de eerste ziektemelding. Dankzij dit soort verzekeringen kun je ervoor zorgen dat je inkomen op het gewenste niveau blijft.

Wij onderzoeken samen met jou wat er via je werkgever reeds is geregeld. Aan de hand van jouw privé situatie en wensen kunnen wij je vervolgens voorzien van een passend advies.